פיגורים במשכנתה

“אי עמידה בפירעון ההלוואה עלולה לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל”

האם אתם מכירים את המשפט הזה?

האם ראיתם אותו אי פעם ?

מדובר במשפט משמעותי מאוד שבדרך כלל כתוב באותיות קטנות במסמכי משכנתה או הלוואה שאתם חותמים עליהם.

אומנם הוא כתוב באותיות קטנות, הרי ברור לכל לווה שאת הלוואה שהוא לוקח צריך לשלם וחשוב לשלם בזמן!

כל מי שמבקש ומקבל אישור למשכנתה עושה את זה מתוך רצון ובהחלטה ברורה – לשלם את ההחזרים החודשיים כל חודש בחודשו, ללא איחור או פיגור בתשלום.

המצב של פיגור בתשלומים הוא מצב לא נעים אך מעבר לכך יש לזה השלכות כספיות.

משכנתה זו הלוואה לטווח ארוך ובחיים כמו בחיים יכולים להיות סיטואציות שונות ובלתי צפויות, דוגמא מעכשיו זו מגפת קורונה שנחתה עלינו משום מקום ובאמצע החיים ואף אחד לא רצה וציפה שיפטרו אותו, אך מרוב הסגרים המצב בשוק היה קשה גם למעסיקים. ואז ההוצאות גדולות מההכנסות ויש תשלומים שוטפים והתחייבות ומשכנתה.

 

ומה קורה אם לא עומדים בתשלומי המשכנתה?

 

קודם כל, מקבלים סמס או שיחת טלפון מהבנק – להזכיר לכם, להכניס אתכם ללחץ.

הרי ברור לכולם, שכל בן אדם נורמטיבי יודע מצוין שלא עמד בתשלום משכנתה והלחץ הזה שמגיע ביחד עם שיחת הטלפון מלחיץ עוד יותר.

שנית, מתחילים לצבור ריבית פיגורים על תשלומי המשכנתה שלא כובדו וזה הסכום שמתווסף למשכנתה כל חודש. החוב יכול לגדול באופן משמעותי.

בנוסף, לאחר אי עמידה בתשלום במשך שלושה חודשים ומעלה מדווח באופן אוטומטי למערכת מידע צרכנית ארצית BDI .המערכת הזאת מדווח לרשויות, בנקים, חברות אשראי וחברות סלולר. במידה ותהיה על שמכם התראה במערכת הזאת ,בעתיד תתקשו לקבל אשראי נוסף ואישור לשירותים נוספים. נתונים במערכת מידע צרכנית ארצית נשמרת לשנים רבות.

חשוב לדעת, במידה ולא תשלמו את החוב ותשלומי משכנתה סדירים במשך כחצי שנה, בנק עלול להתחיל בתהליך מימוש הנכס בפניה ישירה להוצאה לפועל.

 

אז מה ניתן לעשות על מנת לצאת מהמצב של פיגור משכנתה?

 

ראשית, ניתן לגשת לבנק שלכם ולנהל מו”מ לגבי ריבית פיגורים, רצוי לעשות את זה עם איש מקצוע. תזכרו, הבנק לא מעוניין שתכנסו להליך של פיגור במשכנתה, הוצאה לפועל ומימוש נכס. לבנק יש אינטרס לסיים את התהליך ולגבות את החוב, אפילו רק חלקו.

הבנק רוצה “לישון בשקט” ולדעת שמקבל את הכסף שלו בזמן ולא לצאת ל”מלחמות” עם הלווים שלו.

שנית, במידה וחלק מהמסלולי משכנתה הוא מסלול זכאות – ניתן לפנות למשרד השיכון והבינוי .הועדה במשרד זה יכול להחליט על פריסת ההלוואה מחדש או אפילו מחיקת חלק מההלוואה.

שלישית, אם הבנק מתחיל את הליך המימוש, חשוב לשכור עו”ד מומחה המתמצא בתחום ולהוציא התנגדות למימוש.

רביעית, רצוי לא להגיע למצב של כינוס נכסים ואם לא הצלחתם למצוא שום פתרון להסדרת החוב והמשך תשלומי משכנתה סדירים – עדיף למכור את הנכס לבד, לפני שהוא מגיע לטיפול של כונס נכסים.

חמישית, חשוב לבדוק מול הבנק שאכן חתמתם על המסמכים שלפיהם יש לבנק אופציה לחייב אתכם בריבית פיגורים ו/או לממש את הנכס.

 

ההמלצה שלנו, יועצי משכנתאות מרשת איתנים, להיות תמיד עם יד על הדופק ולוודא שאתם מצליחים לעמוד בתשלומי משכנתה כל חודש ולא להגיע למצב לא נעים הזה. אם בכל זאת ניסיתם וראיתם שאתם לא מצליחים לשלם את תשלומי המשכנתה שהתחייבתם אליהם, תפנו לבנק או ליועץ משכנתאות מקצועי על מנת למצוא פתרונות, כמו פריסת משכנתה מחדש והורדה בהחזרים החודשיים, בדיקת התחייבויות נוספות ועוד וכך אתם תמענו מהגעה למצב של אי תשלום וריבית פיגורים שהיא ריבית גבוהה במיוחד.

הרשת הארצית לייעוץ משכנתאות.

שתפו את הפוסט:

איש מצוייר סוחב בית

תוכן עניינים

רוצים לחסוך כסף במשכנתא?

פרסומים נוספים

מנהל מקרקעי ישראל ממ"י – רמ"י

מנהל מקרקעי ישראל ממ”י – רמ”י

שמו החדש רמ”י רשות מקרקעי ישראל. ממ”י  מינהל מקרקעי ישראל הוקם בשנת 1960 באמצעות ומכוח שני חוקים , האחד חוק יסוד : מקרקעי ישראל” עיקרי

הטבות במשכנתה -מענק מותנה

הטבות במשכנתה -מענק מותנה

הקדמה לא פעם בתהליך הייעוץ והליווי אני נשאלת על ידי הלקוחות אם יש להם הטבות במשכנתה בגלל הסטטוס שלהם. במשכנתה יש כל מיני הטבות שניתן

אישור זכויות

התבקשתם להציג אישור זכויות בעסקת מכירת דירה או נטילת משכנתה ? מה זה המסמך הזה? מה ההבדל בינו לבין נסח טאבו? מי מפיק אותו ומדוע

תודה רבה על פנייתך
הינך מועבר/ת לאתר רשת איתנים

מתעניין להיות זכיין איתנים

רוצה לקבל שיחת ייעוץ מהמומחים של איתנים

רוצה לקבל שיחת ייעוץ מהמומחים של איתנים

דילוג לתוכן