כאשר אנו לוקחים הלוואת משכנתא מהבנק, אנו חותמים על טופס הקמת הרשאה לחיוב החשבון, והבנק שנותן לנו משכנתא מחייב את חשבון העובר ושב (עו”ש) שלנו כל חודש בסכום החיוב החודשי.
הקפדה על כיבוד החיוב על ידי הבנק שלנו ע”י הוראת קבע, הינו האופן התקין והמומלץ ביותר.
מה קורה כאשר חוזרת ההרשאה?
כל בנק מתנהג אחרת:
ישנם בנקים שפשוט ינסו לחייב שוב לאחר כמה ימים ובזה הכל מסתיים.
ישנם בנקים שידברו אתכם ויתאמו חיוב מחדש של החוב.
ישנם בנקים שייקח להם מעל לחודש לפני שבכלל ידברו אתכם על כך, המלצה שלי– במידה וחזרה לכם הוראת קבע של המשכנתא צרו קשר באופן מיידי עם הבנק והסדירו את התשלום.
ישנם מקרי קיצון (בד”כ אחרי שהוראת הקבע חזרה כמה פעמים) שהבנקים מנפיקים שוברים לצורך ביצוע התשלום החודשי ומפסיקים לגבות בהוראת קבע.
כאשר משלמים בשוברים, האם זה פוגע בנו?
כאשר מבקשים בקשת משכנתא ויש לכם משכנתא, הבנק מבקש לראות התנהלות משכנתא בשנתיים אחרונות. כאשר הבנק החדש יראה ששילמתם בשוברים ולא בהוראת קבע, הוא יבין שאתם לקוחות “בעייתיים” ויהיה קשה לאשר לכם את המשכנתא.
אני משלם בשוברים ומופיע לי כתם בדוח נתוני אשראי – למה?
כאשר משלמים את החיוב החודשי בשובר, הבנק למשכנתאות לא רואה את הכספים באותו יום, ולכן ישנם מקרים שהוא ידווח על האיחור בתשלום לבנק ישראל.
בנוסף, כאשר המשכנתא לא משולמת בהוראת קבע כל חודש מהחשבון שלנו, ישנו סיכוי שבטעות נשכח לשלם את השובר וכך ניכנס למצב של פיגורים בתשלומים.
לסיכום:
כאשר אנו לוקחים משכנתא או כל הלוואה אחרת, חשוב לשים לב לשלם את ההחזר כל חודש ולדאוג לכך שהחיוב לא יחזור ולא להגיע למצב שמשלמים באופן שאינו הוראת קבע כל חודש.